gravatar

Форекс




         На сьогоднішній день міжнародний валютний ринок Форекс (Forex) - найбільший фінансовий ринок в світі. Загальна сума валютних операцій на ринку Форекс протягом дня складає більше 2 трильйонів доларів США, це в кілька разів перевищує сумарний обсяг усіх торгових угод американського ринку акцій і облігацій. Ринок Форекс - позабіржовий ринок, що не має певного місця проведення торгів.
         Ринок Форекс об'єднує банківські мережі, окремих брокерів, спеціалізовані фірми і індивідуальних інвесторів, з допомогою спеціальної системи обміну інформацією. Оскільки на ринку Форекс відсутній певне місце торговельної діяльності, це дає можливість ринку Форекс працювати протягом п'яти днів тижня цілодобово, з вихідними в суботу та неділю. Валютний ринок Форекс охоплює практично всі країни світу, визначальними центрами проведення валютних торгових операцій є Токіо, Лондон і Нью-Йорк.
На ринку Форекс функціонують такі групи учасників:
       Страховики Форекс - в цій групі ставляться імпортують і експортують фірми, а також фірми, що здійснюють поточне фінансування в іноземній валюті. Для цих учасників міжнародного валютного ринку Форекс основоположним є обмеження ризиків і мінімізація втрат.
       Торговці (спекулянти) Форекс - ними можуть бути як фізичні особи так фірми, що займаються торгівлею валютою з однією метою заробити на різниці котирувань за певний проміжок часу.
       Інвестори Форекс - це солідні бізнесмени, що мають великі капітали і вкладають їх в торгові операції, при цьому вони укладають угоди на декількох валютних ринках для отримання прибутку за рахунок використання різниці у валютних курсах.
       Ринкові маклери Форекс - це банки, брокери, валютні дилери, ділінгові центри, а також окремі компанії, які виконують посередницькі функції у валютних операціях більш дрібних торговців, надаючи їм спеціальні торговельні платформи.

         Оскільки на міжнародному валютному ринку Форекс торгує велике кількість різноманітних гравців, різношерстих за своєю суттю, тому ринок Форекс найбільш мінливий валютний ринок в світі і їм нереально маніпулювати тривалий час навіть таким сильним фінансовим структурам, як державні банки найбільш розвинених країн. Саме тому зміна валютних курсів обумовлюється поведінкою більшості учасників валютного ринку Форекс, а не тільки декількох найбільших банків.

         Щоб заробити гроші на міжнародному валютному ринку Форекс, якщо аналізувати питання спрощено, треба дешево купувати валюту і продати її, коли стане більш високим, або купити дешево і продати її дорого. Начебто все просто, але в реальному житті завдання виявляється досить складною, треба спочатку теоретично встановити, коли курс валют буде падати або рости. Для розуміння цього питання всі трейдери застосовують різноманітні типи аналізу поведінки валютного ринку Форекс:

        На практиці, щоб стати успішним трейдером на міжнародному валютному ринку Форекс треба для прогнозування поведінки валютного ринку використовувати не якийсь окремий метод аналізу, а різноманітні поєднання технічного і фундаментального аналізу валютного ринку Форекс