gravatar

Форекс долар


Форекс долар
       Сьогодні в обсязі торговельних угод на міжнародному валютному ринку Форекс долар США займає лідируюче положення. Останнім часом щоденний оборот на ринку Форекс, досить часто перевищує 5 трильйонів доларів США.

       Це величезні гроші, які навіть уявити важко, адже цей обсяг у багато разів перевершує всі торгові угоди всіх фондових ринків.

       На ринку Форекс відбувається постійний процес обміну валют, що суміщає в часі операцію з продажу одного виду валюти та придбання іншого.

        Валютна торгівля проводиться певними парами, найчастіше на ринку Форекс долар США конвертується з євро.
       Постійний рух валюти (покупка і продаж) визначено двома основними обставинами. Перше полягає в тому, що всілякі фінансові організації і різні компанії, викидають на ринок Форекс долар США, японську ієну, британський фунт, євро та ін, з метою обміну їх на іншу валюту необхідну їм для проведення своїх операцій.

      Обсяг таких обмінних операцій дуже значний, проте, в загальній сумі торгових операцій валютного ринку Форекс такі угоди складають не більше 10%. Основне ж рух валюти більше 90% торговельних операцій валютного ринку, припадає на спекулятивні операції, основною метою яких є отримання певного прибутку.

        Така величезна популярність ринку Форекс виникла тому, що на ньому реально можна працювати цілодобово. Незалежно від часу доби того часового поясу де знаходиться трейдер, він завжди може відшукати на валютному ринку як продавців так і покупців для будь-якої валюти і спробувати купити на ринку Форекс долар за вигідною ціною. Тому будь-яке світова подія може ініціювати трейдера для вчинення певної торгової угоди.

       Будучи головною валютою на ринку Форекс долар США є базисною валютою більшості реальних котирувань (базисна валюта завжди в котируванні перша, а її вартість прийнята за 1). Тому і в діючих котируваннях на ринку Форекс долар США відображається в одиницях іншої валюти в певній валютній парі. Як приклад можна розглянути таку котирування як USD / JPY 123,34. Така котирування означає, що ціна 1 долара США дорівнює 123,34 японської ієни. У тих котируваннях, де базисна валюта - долар США, підвищення величини котирування означає, що долар США росте, а друга валюта падає.
       Всі дилери, що купують на ринку Форекс долар США або іншу валюту через Дилінгові центри (перевірені і надійні Дилінгові центри рекомендує наш сайт) мають можливість отримувати спеціальне кредитне плече від 1:50 до 1:500, що істотно перевершує типову маржу 1:2, яку надають фондові брокери. Наприклад, плече 1:100 надає можливість, маючи депозит всього сто доларів здійснювати торговельну угоду на десять тисяч доларів, при цьому, застава становить лише 1% від суми угоди.
        Застосування кредитного плеча дуже важлива складова, яка дає можливість трейдеру управляти ризиками, купуючи на ринку Форекс долар, євро, фунт та інші валюти. Безумовно конвертуючи на ринку Форекс долар і інші валюти треба дотримуватися чітко визначеної стратегії торгівлі, чітко дотримуватися всіх правил валютної торгівлі і повністю контролювати свій емоційний стан.