gravatar

Форекс валютний


Форекс валютний 
        Сьогодні світова спільнота стрімко розвивається, постійно збільшується товарообіг між різними країнами. Постійно збільшуються такі аспекти людської діяльності як кредити, інвестиції, туризм, корпорація компаній та багато іншого. При цьому всі такі дії вимагають фінансування, гроші кружляють по світу, трансформуючись з однієї валюти в іншу. Це відбувається, тому що багато країн і спільноти мають свою валюту, і кожному бізнесмену треба обмінювати наявну в нього валюту на валюту тієї країни, в якій він збирається проводити операцію. Таких випадків у світовій фінансовій практиці безліч і це що формує необхідність в обміні валют у величезних обсягах. Задовольняючи ці потреби, і виник ринок Форекс - валютний ринок, призначений для цілодобового обсягу валют, що вкрай необхідно для чіткого функціонування світової економіки.

        У наш час міжнародний валютний ринок Форекс (від ан. Foreign exchange або скорочено ForEx) - найбільший фінансовий ринок, спеціалізований на валютних обмінах.
        Форекс валютний почав свою діяльність, коли основні країни відійшли від фіксації курсів своїх внутрішніх валют. До того часу, всі світові валюти перебували в чіткій прихильності до американського долара, а коли утворився форекс валютний і курси всіх валют стали плаваючими, то котирування всіх валют почали колихатися, у постійній залежності попиту і пропозиції на них.

       Міжнародний валютний ринок Форекс сформувався в 1971 році. Це дало можливість всім його учасникам вільно конвертувати валюту за поточним курсом, а трейдери придбали дійсну можливість вести торговельну діяльність на ринку Форекс. Валютний ринок сьогодні ще більш доступний для кожної людини охочого заробляти, реальні гроші на змінах котирувань світових валют.
       Сьогодні ринок форекс валютний присутній повсюдно, де один вид валюти купується за одною. Форекс валютний пов'язує через світову павутину комп'ютерних і телефонних комунікацій безліч організацій і приватних осіб, що займаються обміном валют, але по суті форекс валютний це абстрактне поняття, яке передбачає повсюдну можливість обміну однієї валюти за іншу.

      Останні роки, щоденний обсяг торговельних угод постійно зростає і становить зараз більше трьох трильйонів доларів США. (Щоб вручну перерахувати такі гроші людині треба сотні років!)

      Хоча форекс валютний постійно охоплює всі країни, тим не менше кожна конкретна угода формується і здійснюється в якомусь конкретному світовому фінансовому центрі, от частка основних фінансових центрів:
                   У Лондонському центрі форекс валютний обсяг торгів - 31%
                   У Нью-Йоркському центрі форекс валютний обсяг торгів - 21%
                  У Токійському центрі форекс валютний обсяг торгів - 12%
                  У Сінгапурській центрі форекс валютний обсяг торгів - 8%

     Кожен фінансовий центр працює за певним графіком, перекриваючи один одного так, наприклад торговельна діяльність в Нью-Йоркському центрі відбувається за наступним графіком:
                  з 8:00 до12: 00 = 64% (в цей працює і Лондонський центр)
                  з 12:00 до 16:00 = 30%
                  з 16:00 до 18:00 = 6%
      У всіх торгових угодах переважає долар США, який в деякі дні конвертується в більш ніж 80% угод.

      Сьогодні будь-яка людина досить швидко може стати трейдером ринку Форекс валютний обмін в ньому надає реальну можливість для стабільного заробітку. Щоб заробляти на ринку Форекс гроші, достатньо лише цілеспрямованого бажання і невеликий стартовий капітал. Звичайно, треба накопичити певні навички, що сприяє успішній торгівлі.