gravatar

Технічний аналіз Форекс


Технічний аналіз Форекс

      Технічний аналіз Форекс - це загальновизнана методика вивчення валютного ринку, що має на меті прогнозувати рух валютного курсу тільки на основі математичних, а не економічних викладок, як у фундаментальному аналізі.
       Технічний аналіз Форекс на увазі, що валютний ринок володіє пам'яттю. Для успішної торгівлі на ринку Форекс завданням будь-якого трейдера є передбачення руху ринку протягом певного проміжку часу.

       Дії трейдера не повинні йти врозріз з поведінкою ринку, в будь-яку хвилину торгівлі трейдер повинен розуміти, чому в даному напрямку рухається ринок. Кожен трейдер повинен бути психологом і пам'ятати, що ринок - це натовп, і щоб бути успішним треба бути розумною її частиною.

       Об'єктом дослідження в технічному аналізі Форекс є графіки, на яких відображається набір певних елементів, які відображають поведінку валютних пар.

       Для того щоб постійно не займатися трудомісткими і складними математичними розрахунками, технічному аналізі Форекс різноманітні індикатори - засоби аналізу динаміки зміни цін на основі статистичних даних. В процесі проведення технічного аналізу Форекс трейдер спостерігає за зміною обраних індикаторів і приймає рішення на основі цих спостережень і звичайно свого практичного досвіду, який ніколи не може бути замінений комп'ютерними програмами.

       Головним завданням технічного аналізу Форекс при торгівлі на валютному ринку, безумовно, є отримання прибутку, тобто треба дешевше купити і дорожче продати, для чого і потрібно технічний аналіз Форекс, причому правильний прогноз повинен бути з імовірністю не менше 50%, інакше взагалі немає сенсу в прогнозуванні. Якщо технічний аналіз Форекс дає правильну ймовірність прогнозу більше 51%, то в торгівлі забезпечує прибуток.

       Досвідчені трейдери, використовуючи сучасний технічний аналіз Форекс, роблять вірний прогноз поведінку ринку з імовірністю до 70 або навіть 80 відсотків, при цьому з десяти угод прибутковими виявляються 7-8, що вельми непогано, для отримання реального прибутку при торгівлі на ринку Форекс.
      У будь-якому випадку тільки різниця ринкових цін певної валютної пари протягом певного проміжку часу і дає трейдеру прибуток, треба тільки в потрібний момент купити і вчасно продати. Для оптимізації валютної торгівлі на ринку Форекс трейдерам і дано технічний аналіз Форекс.

                   Технічний аналіз Форекс базується на трьох постулатах:
             1.Ринок Форекс Враховує Все.
Будь-яка подія (економічне, психологічне, політичне і д.р.) впливають на ціну, заздалегідь враховано і відображено у графіку руху ціни.
            2.Рух Цін Підпорядковується тенденціям.
Рух ціни рухається по тренду (ведмежий-вниз, бичачий-вгору, флетовий-вбік). Тенденція діє до моменту, поки не виникне безперечних сигналів про те, що вона змінилася.
            3.Історія Повторюється.
Обгрунтування реальності методів технічного аналізу Форекс - специфіка психології людей і наявність стереотипів у їхній поведінці на ринку Форекс. Якщо технічний аналіз Форекс працював в минулому, значить, він буде працювати і в майбутньому, що визначено незмінністю людської психології.

Кожен трейдер, зареєструвавшись в одному з дилінгових центрів рекомендованих нашим сайтом, зможе вільно використовувати його технічний аналіз Форекс, і успішно торгувати на ринку Форекс.